Selecteer een pagina

Mετα εnsεmblε

Meta Ensemble - casual chique

Het Mετα εnsεmblε biedt de uitzonderlijke combinatie van drie jonge muzikanten en de muzikale mogelijkheden van hun instrumenten: saxofoon (Cédric Delvaux), altviool (Xavier Timmermans) en harp (Judith Soumillion).

Het Griekse voorvoegsel ‘Mετά’, dat ‘met, voorbijgaan, verandering’ betekent, verwoordt perfect het unieke karakter van het Mετα εnsεmblε. De muzikanten nemen de luisteraar mee, ver voorbij de bewandelde paden van het muzikale landschap. Het ensemble tast grenzen af door zowel bestaand repertoire in een nieuw jasje te steken als nieuw werk uit te voeren dat voortspruit uit de samenwerking met componisten. Deze zoektocht naar origineel repertoire gebeurt met een open en creatieve geest.

Het Mετα εnsεmblε brengt een zeer gevarieerd repertoire dat reikt van classicisme, via jazz, romantiek en impressionisme tot hedendaagse muziek. Daarbij verdiept het ensemble zich in het volbrengen van zijn missie door voortdurend de mogelijkheden van de bezetting af te tasten en de grenzen van de muziek te verleggen.

De drie partners van het ensemble hebben elkaar ontmoet in 2014 aan de LUCA School of Arts Campus Lemmens te Leuven in het kader van hun opleiding. Meteen ontstond een vriendschap door hun gedeelde passie voor muziek. In 2019 besloten ze samen hun muzikale kennis en ervaring verder te doen groeien: het Mετα εnsεmblε was geboren.

Het jonge ensemble kreeg de kans om samen te werken met internationaal gewaardeerde mentoren zoals Anneleen Lenaerts, Marc Tooten en Mariano García.

Atmos Ensemble

Atmos ensemble is een uniek kamermuziekensemble bestaande uit: Willem-Jan Hendrickx (trompet), Cédric Delvaux (saxofoon) en Mike Docters (piano).

‘Atmos’ komt van het Italiaanse woord ‘atmosfera’ dat sfeer betekent. Dit representeert exact waarvoor dit jong kamermuziekensemble staat. De muzikanten trachten sfeervolle muziek te creëren door enerzijds hun repertoirekeuze en anderzijds hun samenwerking met andere kunstvormen zoals theater, visuele kunsten, etc.

De unieke samenstelling van instrumenten geeft Atmos ensemble de mogelijkheid om een nieuwe waaier aan klankkleuren te creëren. Op hun programma staan zowel originele werken als transcripties, maar ook samenwerkingen met componisten en andere musici gaan ze niet uit de weg.

De drie muzikanten leerden elkaar kennen in 2015 tijdens hun opleiding aan LUCA School of Arts – Campus Lemmens. Hun vriendschap, passie voor muziek en drang naar vernieuwing bracht hen in 2018 samen: Atmos ensemble was een feit. In 2020 behaalde het ensemble een master in kamermuziek aan de voornoemde instelling.

Atmos Ensemble

Spiro Quartet

Spiro Quartet - Saxophone Quartet

Sopraansax: Raúl Cicuéndez Zarco
Altsax: Alexandra Català Martín
Tenorsax: Cédric Delvaux
Baritonsax: Jeroen Vanbever

Spiro Quartet is een Belgisch-Spaans saxofoonkwartet dat werd opgericht in 2018 toen de leden samen studeerden aan de LUCA School of Arts (Leuven, België).

De vier muzikanten ademen muziek. Bovendien verbinden ze zich graag met hun publiek door een gedeelde passie voor kamermuziek. Aangezien ’Spiro’ Latijn is voor ‘ademen’, ‘leven’ of ‘geïnspireerd worden’, sluit het dus perfect aan bij hun idealen.

De kracht van Spiro Quartet ligt in hun open-minded benadering van muziek en kunst. Ze vinden het belangrijk om enerzijds origineel repertoire voor saxofoonkwartet uit te voeren. Anderzijds gaan ze op zoek naar nieuwe samenwerkingen met kunstenaars over de grenzen van kunstvormen en componisten heen om zo het repertoire voor het saxofoonkwartet te vernieuwen. Daarnaast maken ze eigen arrangementen van een grote verscheidenheid aan muziekgenres.

In 2019 gaf Spiro Quartet hun meest prestigieuze concert tot nu toe. Ze werden toen uitgenodigd in het Paleis der Academiën in Brussel om te spelen voor de inhuldiging van Hare Majesteit Koningin Mathilde van België als beschermend erelid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde.

111 Keys

111 Keys is een jong en dynamisch duo bestaande uit saxofonist Cédric Delvaux en pianist Frederik Cox.

De naam ‘111 Keys’ verwijst naar het aantal toetsen en kleppen die de twee musici gebruiken voor het creëren van een brede waaier aan muziek.

Hun eclectische programma’s, die zowel origineel repertoire als transcripties bevatten, laten geen enkele stijlperiode ongedeerd. Daarnaast gaan beide muzikanten steeds op zoek naar een frisse en persoonlijke interpretatie; een uniek geluid dat iedereen weet te bekoren.

De twee muzikanten leerden elkaar in 2014 kennen tijdens hun opleiding aan LUCA School of Arts Campus Lemmens. Hun vriendschap, ambitie, en gedeelde passie voor muziek resulteerde in dit bijzonder project.

111 keys - piano & saxofoon duo

Belgian Saxophone Choir

Belgian Sax Choir - Zomerfabriek

Het Belgian Saxophone Choir – BSC is een ensemble vol jong talent uit de Belgische saxofoonscene. Hun repertoire focust op klassieke en hedendaagse muziek, met zowel originele werken voor saxofoonensemble als arrangementen en transcripties. Het BSC wil als hoogwaardig ensemble de samenwerking binnen de nieuwe generaties Belgische saxofonisten versterken.

Deze website gebruikt cookies. Door deze website te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.