Selecteer een pagina

Over Cédric

Cédric Delvaux with alto saxophone

Cédric Delvaux startte op 9-jarige leeftijd zijn muzikale opleiding aan de Genkse Academie voor Muziek, Woord en Dans. In 2011 maakte hij de overstap naar het kunst secundair onderwijs aan de Humaniora Kindsheid Jesu (Musart) te Hasselt. Cédric vervolgde zijn studies aan LUCA School of Arts – Campus Lemmens bij mevrouw Nadine Bal. In 2017 behaalde Cédric zijn bachelor in de muziek en ontving eveneens een Playright+ prijs voor meest verdienstelijke bachelor. Na het behalen van zijn bachelor volgde hij een Erasmus+ programma aan het Conservatorio Superior de Música de Aragón (CSMA) in de klas van Mariano García. In 2019 behaalde Cédric zijn master in de muziek met de grootste onderscheiding bij diezelfde docent aan LUCA school of Arts – Campus Lemmens. Cédric behaalde eveneens een diploma als master in de kamermuziek met de grootste onderscheiding en de gelukswensen van de examencommissie in de voorgenoemde instelling. Momenteel volgt Cédric een specifieke lerarenopleiding in de muziek en podiumkunsten.

Cédric is vooral actief als kamermusicus, waarbij hij zowel origineel saxofoon repertoire als transcripties van bekende kamermuziekwerken uitvoert. Naast zijn duo, 111 Keys, met pianist Frederik Cox  speelt hij ook in tal van andere ensembles: Mετα εnsemble, ATMOS Ensemble, Spiro Quartet en Belgian Saxophone Choir (BSC). Cédric trad reeds op in binnen- en buitenland (Nederland, Frankrijk, Spanje en China). In 2018 speelde hij met het Spiro Quartet voor hare majesteit Koningin Mathilde in het Academiënpaleis te Brussel. Als freelance saxofonist speelde hij reeds mee met het Nationaal orkest van België.

Naast uitvoerend musicus is Cédric ook een gedreven pedagoog die zijn kennis en ervaring deelt op maat van elke groep of individu.

Cédric nam deel aan verscheidene internationale stages en masterclasses bij onder andere: Kenneth Tse, Gerald McChrystal, Antonio Felipe Belijar, Claude Delangle, Vincent David, Christian Wirth, Arno Bornkamp, Masataka Hirano, Kyle Horch, Mario Marzi, Nacho Gascón, Christophe Grèzes, Christophe Bois, Johannes Thorell, Joonatan Rautiola, Jean-Denis Michat, Nikita Zimin en Lars Mlekusch.

“Cédric is an active musician. Among his many qualities, I would highlight his elegance in playing, wonderful sound and artistic sensitivity combined with a very high technical knowledge of the instrument. His refined sense about colors in music makes his interpretations rich and alive. He shines specially when playing chamber music where he develops all these colors and interesting ideas. It becomes a true pleasure to listen to him.”

– Mariano García,

Saxophone Professor at LUCA School of Arts – Campus Lemmens
Saxophone Professor at Escola Superior de Música de Catalunya
Teacher at the European Saxophone University Gap

Winnaar van de PlayRight+ Prijs in 2017

meer info over Winnaars 2017 en PlayRight

PlayRight Plus Logo

Deze website gebruikt cookies. Door deze website te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.