Selecteer een pagina

Over Cédric

Cédric Delvaux with alto saxophone

Cédric Delvaux startte op 9-jarige leeftijd zijn muzikale opleiding aan de Genkse Academie voor Muziek, Woord en Dans. In 2011 maakte hij de overstap naar het kunst secundair onderwijs aan de Humaniora Kindsheid Jesu (Musart) te Hasselt. Cédric vervolgde zijn studies aan LUCA School of Arts – Campus Lemmens bij mevrouw Nadine Bal. In 2017 behaalde Cédric zijn bachelor in de muziek en ontving eveneens een Playright+ prijs voor meest verdienstelijke bachelor. Na het behalen van zijn bachelor volgde hij een Erasmus+ programma aan het Conservatorio Superior de Música de Aragón (CSMA) in de klas van Mariano García. In 2019 behaalde Cédric zijn master in de muziek met de grootste onderscheiding bij diezelfde docent aan LUCA school of Arts – Campus Lemmens. De daarop volgende jaren volgde hij eveneens een specifieke lerarenopleiding in muziek en podiumkunsten en een master kamermuziek waarvoor hij afstudeerde met de grootste onderscheiding en de gelukswensen van de examencomissie. Momenteel volgt Cédric een Master-na-Masteropleiding in de muziek specialisatie solist, waar hij zich verder ontplooit als uitvoerend musicus en onderzoeker.

Cédric is vooral actief als kamermusicus, waarbij hij zowel origineel saxofoon repertoire als transcripties van bekende kamermuziekwerken uitvoert. Hij speelt in tal van ensembles waaronder: Mετα εnsemble, Atmos Ensemble, 111 Keys en Belgian Saxophone Choir (BSC). In 2018 speelde hij met het Spiro Quartet voor hare majesteit Koningin Mathilde in het Academiënpaleis te Brussel. Cédric is ook geregeld te vinden als orkestmusicus en speelde als freelance saxofonist reeds met het Belgian National Orchestra (BNO) en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.

Cédric is frequent te vinden op diverse podia in binnen- en buitenland (Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en China).

Naast uitvoerend musicus is Cédric ook een gedreven pedagoog die zijn kennis en ervaring deelt op maat van elke groep of individu. Hij is als leerkracht saxofoon en groepsmusiceren verbonden aan GO! Muziekacademie Anderlecht en aan Academie De Vonk (Haasrode).

Cédric nam deel aan verscheidene internationale stages en masterclasses bij onder andere: Kenneth Tse, Gerald McChrystal, Antonio Felipe Belijar, Claude Delangle, Vincent David, Christian Wirth, Arno Bornkamp, Masataka Hirano, Kyle Horch, Mario Marzi, Nacho Gascón, Christophe Grèzes, Christophe Bois, Johannes Thorell, Joonatan Rautiola, Jean-Denis Michat, Nikita Zimin, Lars Mlekusch, Tomás Jerez en Asya Fateyeva.

“Cédric is an active musician. Among his many qualities, I would highlight his elegance in playing, wonderful sound and artistic sensitivity combined with a very high technical knowledge of the instrument. His refined sense about colors in music makes his interpretations rich and alive. He shines specially when playing chamber music where he develops all these colors and interesting ideas. It becomes a true pleasure to listen to him.”

– Mariano García,

Saxophone Professor at LUCA School of Arts – Campus Lemmens
Saxophone Professor at Escola Superior de Música de Catalunya
Teacher at the European Saxophone University Gap

Winnaar van de PlayRight+ Prijs in 2017

meer info over Winnaars 2017 en PlayRight

PlayRight Plus Logo

Deze website gebruikt cookies. Door deze website te gebruiken, aanvaard je het gebruik van cookies.